24. 11. 2011

Historie Malifaux

... alternativní historie tohoto světa, ve kterém funguje magie asi více než v našem...
Čím více se zvyšoval technický pokrok, tím těžší bylo najednou magii provozovat. Proto se v roce 1787 spojili nejmocnější praktikanti toho času a našli „skulinu“ do jiného světa, ze kterého stále proudila silná magie. Rozhodli se, že skulinu otevřou...
Ve městě, kde tak učinili, zemřela ve výbuchu syrové magické energie v obrovských bolestech spousta lidí, než se utvořila jakási rovnováha mezi těmito dvěma realitami. Na místě průniku zůstala Trhlina – dvacetimetrový otvor v předivu reality.
Průzkumné týmy nalezly na druhé straně Trhliny město, ne nepodobné těm našim, ale ani po dvou týdnech průzkumu tam nenašly žádnou žijící věc, žádné lidi, ani zvířata. Ale ani žádné stopy po boji nebo destrukci.
Následně tam poslali vědce a výzkumníky, kteří přeložili nápisy na tamějších budovách. Některé z nich byly obyčejné, ale jiné jim nedávaly smysl: „mechanická magie“, „mrtvá chirurgie“,... Také přeložili název města – jmenovalo se Malifaux.
Začali také prozkoumávat okolí města a našli tam podivné zářící drahokamy, které vydávaly silnou magickou energii. I když to bylo velmi riskantní, začali je používat jako zdroj energie pro kouzlení. Problém byl ale v tom, že se tyto kameny vyčerpávaly, postupně tmavly, až se z nich staly obyčejné balvany. Nějakou náhodou však bylo zjištěno, že když jsou tyto kameny v blízkosti umírajícího člověka, tak se dobíjí. Začali jim proto říkat Kameny duší – Soulstones.
Po šesti měsících průzkumu otevřeli Malifaux pro běžnou populaci. Do města se přesunula spousta uživatelů magie a vypadalo to, že záchrana magie v našem umírajícím světě je na dosah...
Začali město pořádně prozkoumávat a nastal problém. Vynořily se podivné kreatury z mýtů a pověstí, opravdu divné věci, které se asi neměl y objevit... samy se nazývají Neverborn a vládnou prý tomuto světu. Někteří praktikanti magie se naučili podle prastaré literatury z Malifaux ovládat a oživovat mrtvá těla, někteří se učili dávno ztracenou magii k ovládání parních strojů, které se nalézaly všude kolem.

Jednou přišla magická bouře takového rozměru, že destabilizovala bránu. Na straně Malifaux zrovna v tu dobu zuřila velká bitva mezi lidmi a Neverborn, brána se najednou zavřela a poslední objekt, který branou prošel, byla mrtvola, v jejíž kůži byl napsán vzkaz: „NAŠE“...
Po sto letech byla brána zase otevřena. Frakce Guild, která lidem vládla, poslala do Malifaux průzkumníky. Našli tam jen prázdné město v ruinách. Známky bitev byly čerstvé, ale nikde žádné stopy po lidech. A tak se do Malifaux lidé vypravili znovu.
Místní správa se snažila dostat pod kontrolu těžbu Soulstonů, verbovala spoustu žoldáků a otroků. Lidé pracovali v Malifaux často pod vidinou svobody nebo získání velké magické moci - nejlepšími pracanty byli samozřejmě kriminálníci a jim podobní. Nakonec Guild dostala těžbu Soulstonů víceméně pod kontrolu.
Po čtyřech letech po otevření se ale našly další malé brány a Guild tak začala pomalu ztrácet kontrolu a monopol na těžbu.
A tak se stalo, že se v ulicích Malifaux začaly rojit temné a mocné živly. A aby toho nebylo málo, opět se objevily příšery Neverborn. Nekromancie byla postavena mimo zákon a...

Zde příběh postav z Malifaux začíná. Každá má své důvody proč žít, má své cíle, svou moc, své poskoky a také protivníky.

 by Jedi

Žádné komentáře: